Adres

Camperpark Kuikhorne
Hans & Jittie Mozes
Kukhernsterwei 31
9271 HD  De Westereen
info@jachthavenkuikhorne.nl
Telefoon: +31 (0)511–472775

Volg ons op: Facebook, Twitter en Instagram.

De omgeving van Camperpark Kuikhorne

De omgeving van Camperpark Kuikhorne is zeer veelzijdig. Ons Camperpark bevindt zich precies tussen de belangrijkste plaatsen van Noord Oost Friesland: Eernewoude, Dokkum, Kollum en Burgum. Deze plaatsen zijn vanaf ons camperpark goed bereikbaar. Verder vindt u hier watersport en prachtige fietsroutes naar en door de  mooie Friese stadjes en dorpen.
In natuurgebied De Houtwiel en it Bûtefjild kunt u prachtige wandelingen maken. Het natuurgebied ligt ca 4 km vanaf ons camperpark.

wandelnetwerk Fryslan

wandelnetwerk Fryslan

Dokkum ( ca 14 km vanaf de camperplaats )
Dokkum is een historische stad met bolwerken, prachtige gevels, grachtenpanden, diverse terrasjes en een leuk winkelcentrum. Het is een kleine stad met een grote geschiedenis.
Tegenover het gemeentehuis bevind zich het keerpunt van de 11- stedentocht. Bonifatius werd in 754 bij Dokkum vermoord en meteen heilig verklaard. In Dokkum bevind zich een Bonifatiuskapel met bron als bedevaartsoord. Kijk in onze activiteitenkalender voor de diverse activiteiten in Dokkum. Er ligt een fietsroute voor u, als gast van ons camperpark, klaar bij de receptie.

Dokkum

Dokkum

Bothanische tuin De Kruidhof te Buitenpost.( ca 10 km vanaf de camperplaats )
In Buitenpost bevind zich botanische tuin de Kruidhof. De kruidhof heeft 17 thematuinen met ca 2000 plantensoorten op 3.5 hectare.
Het heeft ook de grootste botanische collectie geneeskrachtige kruiden van west Europa.
Het bezoek aan de Kruidhof kan zowel recreatief, educatief als informatief zijn voor jong en oud. Kijk voor de diverse activiteiten van de Kruidhof op onze activiteitenkalender.
Naast de Kruidhof bevind zich het IJstijdenmuseum. Hier nemen ze u mee op expeditie naar de oertijd en laat u beleven hoe de mensen in die tijd jaagden, leefden en woonden.

Scherjon’s Klompenmuseum en winkel in Noardburgum. ( ca 3 km vanaf de camperplaats )
Vanuit het moderne klompenmuseum kunt u live meekijken hoe de 6e generatie klompenmakers vandaag de dag nog klompen maakt. Hier worden iedere week nog  honderden klompenparen gemaakt die worden verkocht in de winkel.

Burgum ( ca 6 km vanaf de camperplaats )
Burgum is een leuk dorp met een mooi winkelcentrum. Bij de receptie op ons park kunt u de gratis fietsroute halen die u via een mooi bospad naar Burgum navigeert. Kijk voor de diverse activiteiten die Burgum organiseert in de activiteitenkalender op deze site.

Openluchtmuseum De Spitkeet in Harkema ( ca 10 km vanaf de camperplaats )
Dit openluchtmuseum en themapark laat zien hoe mensen van vroeger leefden in de streek rondom Harkema. Het Jelle Damshuis is één van de twee arbeiderswoningen van de 22 die in 1912 gebouwd zijn. Het openluchtmuseum organiseert vaak evenementen. Deze evenementen vind u in onze activiteitenkalender op deze site.

Treinstation
Een NS station is op 5 minuten afstand. Binnen 20 minuten bent u in hartje Leeuwarden in binnen 45 minuten in hartje Groningen.Voor meer informatie betreffende de verschillende dorpen en steden en haar faciliteiten klikt u hier.

It Bûtenfjild ( ca 7 km vanaf de camperplaats )
It Bûtefjild is een natuurgebied van ca 340 hectare.  Het is een uniek moerasgebied van aaneengesloten natuurgebieden met een verscheidenheid aan landschappen. U kunt thuis al een mooie wandelroute uitstippelen via de website www.marrekrite.frl of gebruik de route die op het camperpark voor u klaar ligt.

Natuurgebied Bûtefjild

Natuurgebied Bûtefjild

Wilt u weten wat er in de omgeving van Camperpark Kuikhorne zoal te doen is? Check onze activiteitenplanner of like onze Facebookpagina. Wij geven graag tips!

Op de receptie hebben wij diverse ( gratis ) fiets-en wandelroutes door de directe omgeving. Kortom: U hoeft zich niet te vervelen! Ook hebben wij een mooie ( gratis ) kanoroute vanaf onze camperplaats door het prachtige buitengebied voor u klaarliggen. ( i.v.m. Corona, hangen de fietsroutes tijdelijk in een publicatiebord op het terrein. U kunt de fietsknooppunten overnemen of er een foto van maken. )

 

Vissen met de camper
Het vele water in de omgeving biedt u volop gelegenheid om te vissen op witvis, snoek en snoekbaars. Dit kan in de haven zelf, in de Zwemmer of op een van de vele plekjes in de nabije omgeving.

Denkt u er wel aan een visvergunning te kopen? Deze is ook verkrijgbaar bij supermarkt COOP in de Westereen.

camperplaats aan het water

Ontwerp en realisatie Koen Edens

Alle rechten voorbehouden Camperpark Kuikhorne ©2020