Dorpen en steden

Veenwouden en Zwaagwesteinde (op 0,5 km afstand)

 

Camperpark Kuikhorne ligt tussen de dorpen Feanwâlden (Veenwouden) en de Westereen (Zwaagwesteinde). Beide dorpen hebben een uitgebreid winkelcentrum en een treinstation (traject Leeuwarden - Groningen).

 

 

Feanwâlden:
In Feanwâlden kunt u een bezoek brengen aan de Schierstins. In dit oude klooster zijn wisselende exposities te bewonderen. Voor meer info: www.schierstins.nl. Verder vindt u in het dorp o.a. een Plus, slagerij, bakkerij, drogist, twee kledingzaken, twee kapperszaken en 1 kinderkledingzaak, cafetaria, dierenspeciaalzaak en een wokrestaurant.
In het naastgelegen Feanwâldsterwal worden kano's verhuurd en kunt u het prachtige natuurgebied It Bûtenfjild ontdekken. Het dorp heeft een treinstation (traject Groningen - Leeuwarden).

 

De Westereen:
In De Westereen is een uitgebreid winkelcentrum met o.a. bakkers, slagers, COOP, Aldi, Kruidvat, Mitra, Marskramer, kappers, groenteboer, Primera en DA.Ook zijn er diverse eetgelegenheden waaronder een Chineesrestaurant, Steakhouse en Viscorner. U kunt ook een pizza laten bezorgen; een folder ligt in het toiletgebouw. Het dorp heeft een treinstation (traject Groningen - Leeuwarden).

Dokkum (op 12 km afstand)

 

Dokkum is één van de Friese Elfsteden (en bekend door Bonifatius). U vindt hier een prachtige binnenstad. Maak een stadswandeling onder leiding van een gids of ga gezellig een middag winkelen (Gratis parkeren!). Een bezoekje aan de Bonifatiuskapel of het Admiraliteitshuis is ook de moeite waard. Daarnaast worden er vaak evenementen georganiseerd zoals de gezellige Admiraliteitsdagen en de Kerstfair. Wij geven u graag tips! Op woensdag is er een gezellige weekmarkt in het centrum. Er zijn fietsroutes naar Dokkum op ons park aanwezig.

Burgum (op 6 km afstand)

Burgum is het grootste dorp van de gemeente Tytsjerksteradiel en slechts op 20 minuten fiets afstand. U vindt hier een gezellige winkelstraat en de grotere supermarkten. In het centrum van Burgum kun je gratis parkeren. Op vrijdag is er markt in het centrum. Verder heeft het dorp een actieve ondernemersvereniging en worden er het gehele jaar gezellige activiteiten georganiseerd. Als u op de fiets naar Burgum gaat, is het leuk om onderweg de Klompenmakerij en -museum van de familie Scherjon te bezoeken. Hier worden iedere dag nog klompen gemaakt. Uniek in Nederland! Daarnaast leer je meer over de geschiedenis van Nederlands oudste schoeisel.
Er zijn fietsroutes naar Burgum en omgeving op ons park aanwezig.

Kollumerzwaag: Kringloopwinkel het Lichtpunt

 (op 6 km afstand)

Kringloop Het Lichtpunt is één van de grootste kringloop winkels in Noord-Nederland in aanbod van kwaliteit en diversiteit. Uit heel Nederland worden aangeboden goederen opgehaald.

In kringloop Het Lichtpunt worden de tweedehands goederen ingezameld en verkocht. Veel van onze gasten brengen een bezoek aan deze unieke winkel.
Twee maal per jaar is er een grote verkoping van de spullen: op de 1e zaterdag van maart en de 3e zaterdag van september. De opening is dan van 9.00 tot 16.00 uur.
U vindt er van alles! Van meubels en bedden tot speelgoed, fournituren en gereedschap. Op de website van het Lichtpunt vindt u meer informatie.
Er zijn fietsroutes naar Kollumerzwaag op ons park aanwezig.

Kollum (op 12 km afstand)

 

Kollum is één van de belangrijkere dorpen van de Friese Wouden. Omdat Kollum in het verleden altijd een centrale plaats in de regio heeft ingenomen, was er bij de ondernemers van het dorp een relatief redelijke welvaart. Zeker afgezet tegen het feit dat Kollum in één van de armste regio's van het land was gelegen. Aan de hoofdstraat, de Voorstraat is dit het beste terug te zien aan de gevels, waarbij typische Hollandse gevels als de trapgevel, lijstgevel en de klokgevel de huizen sieren. In totaal bezit Kollum 31 rijksmonumenten, waaronder de beide hieronder genoemde kerken, de Oudheidkamer Mr. Andreae in het oude postkantoor en het oude raadhuis. De naam Kollum is ook aan een kaassoort verbonden, de Kollumer Kaas. Deze kaas wordt gemaakt van rauwe melk en heeft een pittige smaak. Ieder jaar werden in de week voor Koningsdag de Kollumer Kaasdagen georganiseerd.

Een dorp dat zeker de moeite waard is om te bezichtigen. Er zijn fietsroutes naar Kollum op ons park aanwezig.